septembre 2007 - septembre 2008

Le quilt journal est un projet à long terme pour les forums "Histoires de boites à couture" et "Peticelul International". Un projet Franco Roumain, où les barrières de la langue sont franchies par le langage universel de l'art. Ce n'est qu'un début, nous espérons que l'an prochain nous aurons de nombreuses et merveilleuses réalisations . Et un peu de nous même sur ce morceau de toile.

Quiltul Jurnal este un proiect care va dura mai mult timp şi la care participă grupurile "Histoires de boites à couture" şi "Peticelul Internaţional". Un proiect Franco-Român, în care bariera limbii este depaşita prin limbajul universal al artei. Sântem doar la un început şi speram ca anul viitor să avem o mulţime de realizări.
Şi un pic din noi înşine pe bucaţica asta de pânză.

mardi 19 février 2008

Decembrie, Décembre, Adina Popescu

Regina Elisabeta(Carmen Silva, numele sau ca protectoare a artelor ) a sprijinit artistii romani si traditiile romanesti, a organizat la castelul regal Sinaia primul centru de mestesuguri nationale. Romania a participat la Expozitia Universala de la Paris in anii 1867,1889 si 1900 cu multe articole lucrate traditional de femei cum ar fi broderiile si tapiseriile . In anul 1912 a organizat la Berlin expozitia "Femeia in arta si mestesuguri".
La reine Elisabeta (Carmen Silva, son nom comme protectrice des arts) a soutenu les artists roumains et les traditions roumaines et a organisé au château royal de Sinaia la première foire nationnale. La Roumanie a participé à l'Exposition Universelle de Paris en 1867, 1889 et 1900 avec beaucoup d'objets traditionnels , dont les broderies et des tapisseries. En 1912 elle a organisé à Berlin l'exposition "La femme dans l'art et l'artisanat".

9 commentaires:

La Bastidane (Nathalie Locquen) a dit…

J'aime ta page d'histoire, et les arts qui sont éternels. Merci Andina

Estaminette a dit…

Bel hommage rendu à cette dame.

Ela a dit…

Un nume de referinta pentru noi si o realizare extraordinara ! Stiu ca a iubit mult folclorul, traditiile si realizarea ta cu dantela este perfecta.
Ela

mcpluplu a dit…

Belle page en forme d'hommage
Marie-Claude

Elena a dit…

Foarte frumoasa pagina si plina de semnificatie. Felicitari, Adina! Elena

Carmina a dit…

Un omagiu foarte frumos, adus acestei personalitati.
Carmina

Viorica a dit…

Ce omagiu frumos (nu stiam ca a facut atatea pentru artizanatul romanesc)
Viorica

Simone a dit…

Fidèle à tes hommages aux grands personnages avec chaque fois une technique différente. C'est très beau, j'aime beaucoup
Mamie Simone

QUILT UNIVERS a dit…

Minunata tema si foarte frumos pus in valoare chipul reginei!!